Országos Kerékpáros Körtúra 2. szakasz - 2009. 08. 07-12.


Cserehát, Zemplén, Bodrog-köz bringával, sátorral és élményekkel. Ha kiváncsi vagy milyen a "körtúra fíling", olvasd el a tavalyi túra beszámolóját és nézd meg a fotókat!

 

 

A körtúra rövid története:

Az ország legrangosabb, leghosszabb jelvényszerző túramozgalma. Az első kiírást 1966-ban készítették el, s az akkori mintegy 2000 km-t az évek során folyamatosan bővítették, hosszabbították, így mostanra elérte a 3720 km-t. Az első kiírást a Magyar Természetbarát Szövetség Kerékpáros Bizottsága tette meg, azzal a céllal, hogy csatlakozzanak a gyalogos körtúra és a vízi nagykör sorához, s kerékpáros körtúra is legyen hazánkban. Az eredeti tervekben a túra 3 szakaszra lett volna felosztva, így a nemzeti trikolor (piros-fehér-zöld) jelvényeket akartak kiosztani. A túra hosszára való tekintettel inkább több, azaz hat szakaszra lett bontva. Ennek megfelelően minden szakasz teljesítését egy külön jelvénnyel ismeri el a Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetsége, illetve aki a körtúra teljes hosszát igazoltan végigtekeri, az egy bronzjelvénnyel gazdagodik.
Nyári túránk során a Miskolctól Nyíregyházáig tartó második szakaszt járjuk végig.

 

Időpont: 2009. augusztus 7-12. (péntek-szerda)

Tájegységek: Északi-középhegység, Borsodi-dombság, Rudabányai-hegység, Galyaság, Aggteleki-karszt, Cserehát, Zempléni-hegység, Bodrogköz, Tiszántúl, Rétköz, Szatmári-Tiszahát, Beregi-Tiszahát, Szatmári-síkság, Ecsedi-láp, Nyírség

Táv: 554 km

Az útiterv az időjárási körülmények, erőnlétünk, jókedvünk függvényében és egyéb igényeteknek megfelelően változhat.

Indulás:
2009. augusztus 7. Budapest-Keleti pu. 06:03

Érkezés: 
2009. augusztus 12. Budapest-Keleti pu. az esti órákban

Szállás:
Sátorban. Hol vadul, hol kempingben, hol jóbarátoknál.

Költségek:

  • Étkezés: amit hozol vagy útközben veszel (sok falut érintünk, így bőven lesz rá lehetőség)
  • Belépők: a program függvénye, a lenti összesítés nem tartalmazza
  • Utazás:  kb. 9000 /5000 Ft

Fontos:

  • Ha a körtúra igazolófüzetével nem rendelkezel, de szeretnéd majd a teljesítők névsorát gazdagítani, jelezd a lenti email címen!
  • A szükséges felszerelésről szintén a lenti email címen érdeklődj!
  • Ha rendelkezel Magyar Kerékpárosklub tagsággal, úgy ezt is jelezd felénk, hiszen ebben az esetben az útiköltségből további kedvezményben részesülsz.
  • Jelentkezési határidő: augusztus 6., éjfél
     

Bővebb infó és jelentkezés: Zoli, zoli[kukac]karpatokvandorai[pont]hu