Nyári vízitúra


Sziasztok!
 

Idén úgy döntöttünk, hogy összehozunk egy nyári vízitúrát, folytatva a megszakított sorozatot. :)
Helyszín: Felső-Tisza vadregényes vidéke Időpont: 2013. 08. 16-21. - egy nap szabival megoldható

Vízitúra

Start: Tiszabecs Cél: Tiszamogyorós vagy Tuzsér
Menetrend:

  • 16. péntek: Munka után leutazás telekocsikkal a starthoz. A start egy kemping, ahol megőrzik nekünk az autókat és a hajókat is onnan béreljük. Este eszünk valami hideget vagy ott megvásároltat.
  • 17.-20.: evezés a célállomáshoz. A pontos megállókat még Zsolt megálmodja és később közzététetik. Kb. nap 25-30 km-rel kell számolnotok.
  • 21-e: csomagolás vissza a starthoz és hazamenetel kocsival.

Hajók: Van lehetőség kajak! és kenu bérlésre is. Egyelőre úgy gondoljuk, hogy mindkettőt fogunk bérleni. Fontos! A kajakosoknak is cipelniük kell a cuccaikat a KVTE-es bagek segítségül vannak. További infó: http://www.onlinekenukolcsonzes.hu/index.php?lap=kajakkenu

Szállás: pontos kikötőpontok még tervezés alatt. Alvás sátorban.
 

Kaja:
Reggeli: öngondoskodás, vagy hoztok valamit vagy vadásztok. :)
Ebéd: lsd. Reggeli
Vacsi:bogrács és sütögetés. Minden nap másik hajó főzne és minden nap mást ennénk. Ez nem azt jelenti, hogy a többiek nem fognak segíteni az előkészítésben, tűzgyújtásban, csak azt hogy a felelősség mindig más hajóé. Ebbe a kaja megvétele is beletartozik. Ha húsra van szükség akkor azt helyben próbáljuk megvenni.

Ital: mindenki hoz magának alkoholt, közös vétel nincs.

Víz: falvakban lesz vízvételi lehetőség.
Felszerelés:

hordót, bográcsot, hajókat, evezőkkel, Menőmellényt kapunk ezzel nem lesz gond. Hozzatok megfelelő ruházatot, fejfedőt, fürdőruhát, papucsot, naptejet és szúnyogirtót. Sátrat is kell hozni, pl. hajónként 1 db, de ez még kialakul.
Értelemszerűen tűzgyújtáshoz főzéshez is vinni kell mindent, ez később egyeztetjük. Macheta-k lesznek nálunk, leginkább fa és nyárs szerzés céljából. Ha valakinek van kis baltája az is jó jöhet.
 
Költségek: hajóbérlés és eszközbérlés, utazás, kaja, pia, és aki nem KVTE-s de tőlünk szeretne bérleni valamit akkor bérleti díj.
Worst case (becslés): 25.000 Ft/fő - ebben minden benne van a biztosítást kivéve.

Amit tudni kell:

A jelentkezők függvényében és igénye szerint fogunk hajókat bérelni. A kenu kényelmesebb nagyobb a hely, de lassabban lehet vele haladni és rosszabb a fordulékonysága. A kajak gyors és fordulékony, de jóval kevesebb benne a hely. A vidék vadregényes a víz kacskaringós és közepes sodrású, ez azt jelenti, hogy lehetnek meglepetések (rejtett ágak, zátonyok stb.) Mindenki a saját felelősségére jelentkezzen, erősen ajánlott úszótudással jönni! A vidék sajnos szegény és közbiztonság szempontjából nem optimális, így az értékekre fokozott figyelmet kell majd fordítanunk. Hajókat nem hagyjuk őrizetlenül sosem! Ne hozzatok nagy értékű eszközöket (laptop, guccsi szemüveg swiss vacs :))

Túra jellege: zárt - csak KVTE-s és közeli ismerősöknek meghirdetett.

 
Jelentkezni lehet:
Fonó Tamás: fonotomi@hotmail.com
Lisziczky Zsolt: zsoltlisziczky@gmail.com
Varga Máté: mateworg@gmail.com
 
Jelentkezési határidő: 2013. 04. 15.
Mivel népszerű az időpontunk és a Vidám Delfinnek is lesz akkor túrája csak hosszabb így érdemes a hajókat minél előbb lefoglalni.
 
Hálydéj szánsánj, denssz és evezés! :)
Kalandra fel! :)
 
És álljon alább néhány ízelítő fotó! :)
 

üdv,

Máté