Bringatúra a Budai-hegyekben


Sziasztok!

Mivelhogy a bringám kezdi megunni a sok aszfaltozást, illetve rosszabb esetben a nappaliban való pihenést, ezért arra gondoltam kéne egy teleszkópátmozgató járatást csapni a hegyekben.
A Budai-hegyekre esett a választásom, így legalább nem kell utazni, vonatozni, és mindenki haza is ér vacsorára, ráadásul az egy nap alatti megtehető nettó tekerés időtartama így a lehető legnagyobb.
Terveztem tehát egy jó kis karikát a hegyekben, Szépjuhásznétől, Fenyőgyöngyéig. Közben meglátogatnánk a Vörös-hegyi kilátót, felnéznénk a Kopasz-hegyre, hullámvasutaznánk a nagy-szénási dombokon, érintve a Alsó-Zsíros-hegyet, Solymárnál föltekernénk a Mátyás-dombra, s végül a Szarvas-hegyen végiggördülve, a Virágos-nyereg érintésével jutnánk le Szépvölgybe. Tehát az útvonal adott, de ez persze az igények függvényében alakítható. A megadott útvonal amúgy kb. 41 km, és 1100 m pluszt tenne a bringákba.

És akkor a legfontosabb paraméterek:
Indulás/találkozási pont:
Június 15., szombat reggel, 9:00, Szépjuhászné v.á.

Érkezés:
Fenyőgyöngye étterem, a délutáni órákban

A túrához mountain bike használata célszerű, és terepgumi ajánlott. Nem lesz az a tipikus nyári porozós szárazság, szóval ne a legszebb ruhátokba gyertek! ;) És a sárhányót hagyjátok otthon.

Ajánlott felszerelés:
Évszaknak megfelelő ruházat, alap technikai felszerelés (defektjavító, pumpa, szerszámok, stb.), esőkabát, valamennyi pénz a "pit stop"-okhoz és elegendő ital és táp.

Várom a visszajelzéseket!

Üdv,
KóPé