Pilisi Kaland


Heló Bringás Vándorok!

Pilisi kaland

Ezúttal egy pilisi kétkerekű kaland pattant ki a fejemből, amely egyben egy nagyon jó kis edzés is lehet az igazi Kalandtúrára (www.k3-vdo.hu). A túrát ennek megfelelően változatosra és nem annyira iszonyatosan közepes nehézségűre terveztem. :)

Időpont:
2015. április 19. (vasárnap)

Túra útvonala:
Pomázról ÉNY-i irányba vetnénk bele magunkat a rengetegbe, fel a Z jelzésen, megnézzük  a János-forrástaztán a K+ jelzésen továbbkarikázunk Lajos-forrásig, az S jelzés mentén haladva elérjük a Tölgyikreket, innen a P jelzésre térünk át, a Sikárosi rét után a K jelzésen visz tovább utunk, melyet egy idő után elhagyunk (hacsak nem akarunk egy nagyon combosat emelkedni a kéken), és a Bükkös-patak medre melletti jelöletlen úton közelítjük meg az erdészeti aszfaltutat és a Fagyos katona tereppontot, az aszfaltról letérve a K+ jelzésen közelítjük meg Dobogókőt, innen adja magát, hogy kipróbáljuk a sípályát ( ! - :) ), majd rátérve az útra, csapatnánk egy nagyot  a Király-kúti-nyergen keresztül Pilisszentlászlóig,  aztán Pap-rét és P jelzésen keresztül fölmennénk Vörös-kőre, onnan az S jelzésen gurulnánk be Tahitótfaluba és kipróbáljuk az Őrház Chill & BBQ (https://www.facebook.com/OrhazBBQ) nem utolsó kínálatát, meg nézünk hozzá valami italt is. Innen már házi feladat hazajutni. :)

Táv: 48 km

Szintemelkedés: 1100 m

Találkozó: Pomáz, 9:00
Indulás: Lehet csatlakozni a 8:20-as HÉV-hez (Margit-híd budai hídfő), menetidő: 30 perc.

Érkezés:
Az esti órákban.

Ajánlott felszerelés:
Évszaknak megfelelő ruházat, megfelelően felkészített bringa, esőkabát, bukósisak, defektjavító szett, elegendő étel, ital. Terepgumi javasolt.

Fő túramanó:
KóPé